Anoniem solliciteren? Zorg juist voor een sprankelende foto!

Op de ‘nee-stapel’ vanwege je leeftijd. Of je afkomst. Het is een aanname, en ook nog eens eentje die alle energie aan je onttrekt. Want of het nou waar is of niet… als je gelóóft dat je vanwege je leeftijd wordt afgewezen is dat genoeg om de handdoek in de ring te gooien.

In het kader van het ‘anonieme solliciteren’ kreeg ik wel een interessante vraag. Iemand klaagde dat ze nauwelijks wordt uitgenodigd voor een gesprek vanwege haar leeftijd. “Ik kan mijn geboortejaar natuurlijk weg laten”, verzuchtte ze. “Alleen zien ze dan aan het jaar waarin ik ben afgestudeerd alsnog dat ik niet meer de jongste ben. Heb jij een tip voor me hoe ik dit het beste aan kan pakken?”.

Ja, die heb ik wel. Naar mijn idee kun je met een sprankelende foto op je cv bijvoorbeeld al heel veel vooroordelen uitsluiten. Op die foto staat dan weliswaar geen jonkie, maar je hebt de mogelijkheid om ’m zó te maken, dat je op de foto uitstraalt waar jij voor wilt staan. Dan zijn we het er ook meteen over eens dat je een foto op je cv zet!

Ik houd zelf van een nonchalante foto, alsof-ie achteloos is gemaakt. Mijn eigen foto is desondanks wel zorgvuldig uitgezocht uit een hele serie… Kijk, dat is zo fijn van digitaal, je kunt blijven schieten… en als je dat maar vaak genoeg doet of laat doen, staat zelfs de minst fotogenieke persoon ontspannen op de foto. Een open en sprankelende blik, vol energie de lens inkijkend… en een lach doet het ook altijd goed. Er is al veel geschreven over de eisen waaraan zo’n profielfoto allemaal moet voldoen, maar let er vooral op dat de foto jóu vertegenwoordigt. Zoals jij vindt dat je over moet komen.

profielfotoOp www.photofeeler.com kun je de eerste keus van je fotoserie uploaden en door wildvreemden laten beoordelen. Zo krijg je een beetje een idee hoe je op anderen over komt op je social media accounts. Ik heb het zelf natuurlijk ook even geprobeerd… het resultaat is niet slecht, toch?

2017-03-20T20:55:14+00:00 20 maart 2017|Tags: , |0 Reacties

Geef een reactie

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Meer tips?

Schrijf je in om gratis het e-book met 8 tips om op een originele manier te solliciteren in je mailbox te ontvangen!
Schrijf je in!

Blogs uit het archief