Netwerken voor een ander

Netwerken voor een ander

“Ik ben echt niet goed in netwerken”… – hoe vaak heb ik dat al niet gezegd over mezelf? Ik maakte de fout om te vinden dat ik met mezelf leurde… Datzelfde hoorde ik ook terug in commentaar van anderen die wel naar een netwerkborrel durfden. Ze vonden het stuk voor stuk vreselijk. Eigenlijk was iedereen koortsachtig op zoek naar ‘handel’, zo kwam het op hen over. Een uitwisseling van visitekaartjes heeft ook weinig zin, als je er geen persoon bij kent. Als je degene achter het kaartje niet écht hebt gesproken, maar slechts vluchtig de hand hebt geschud.

Weet je wat gek is? Netwerken voor een ander, dat lukt meestal wel! En dat heeft er alles mee te maken, dat je niets vraagt voor jezelf. De ander weet dat jij er niet beter van wordt en daarom is jouw aanbeveling van grote waarde. Met weinig moeite heb je twee mensen blij gemaakt, degene die je een oplossing voor zijn probleem aanreikt en degene die dankzij jou een offerte mag maken. Voelt best goed hè? En je weet nooit hoe het loopt, een volgende keer komen zij in een soortgelijke situatie en denken ze aan jou.

Ik kreeg een keer een vacature doorgestuurd uit een onverwachte hoek, van iemand van wie ik niet verwachtte dat ze aan me zou denken. En toch deed ze dat, hoewel ze er geen enkel belang bij had om mij op die vacature te wijzen. Het is al jaren geleden, maar ik weet het nog steeds. Zou ik zelf iemand mogen aanraden die doet wat zij doet, dan ligt haar naam bij mij dus vooraan op het puntje van mijn tong.

2017-02-24T22:51:36+00:00 19 december 2016|Tags: , , |0 Reacties

Geef een reactie

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Meer tips?

Schrijf je in om gratis het e-book met 8 tips om op een originele manier te solliciteren in je mailbox te ontvangen!
Schrijf je in!

Blogs uit het archief