Wees jezelf en solliciteer volgens ongeschreven regels

Ik snuffel wel eens op forums. En vandaag startte iemand toevallig een topic met de vraag of dat nou werkt, een opvallende originele sollicitatie? Ik besloot de discussie eens te volgen. Zoals ik wel kon bedenken waren de meningen verdeeld. Verschillende hr-dames vonden het not-done om verder te gaan dan de gangbare brief met cv. Je voldoet immers aan de functie-eisen, of niet. Als dat niet het geval is, moet je de selectiecommissie vooral geen extra werk bezorgen door te solliciteren, vonden ze. En al helemaal niet met iets origineels. Het kwam erop neer dat ze nogal achterdochtig werden van creativiteit, alsof een sollicitant daarmee wat heeft te verbloemen.

Wel of niet bellen?

De discussie verplaatste zich vervolgens al snel naar de standaard lijstjes die je op internet overal tegenkomt. In elk lijstje vind je dezelfde tips en daar komen ook steeds discussies over. Bijvoorbeeld: ‘Is het goed om te bellen en een vraag te stellen over een vacant staande functie zodat ze je naam al kennen?’. De conclusies was dat het dan wel een goede vraag moet zijn, want je wilt niet dat een mannetje of vijftig de telefoon pakt, alleen omdat ze gehoord hebben dat het goed is dat je even hebt gebeld… De tip komt inmiddels in zoveel lijstjes voor, dat het telefoontje nogal doorzichtig is. Wat je alleen kunt verhullen door een écht goeie vraag te stellen. Dus, was de vraag.. wát is een goede vraag?

Wat zet je op je cv?

De één vond dat een cv zo uitgewerkt mogelijk moest zijn, ook als dat een opsomming betekende van minstens drie A4’tjes. De ander vond dat alles op één A4 moest passen. Voor al die lijstjes geldt mijns inziens ook weer… er zijn geen regels, geen goed of fout. Al die lijstjes zijn interessant om door te lezen, maar bedenk alsjeblieft dat je het ook volgens al die regels ‘fout’ kunt doen, omdat je weer iets anders over het hoofd ziet. Authenticiteit bijvoorbeeld. Je zult met al die regeltjes waar je je naar hoort te vormen toch onmogelijk ontspannen jezelf kunnen zijn? Ik vond het wel een eye-opener. Zo denkt het gros er in de reacties op dat blog dus over.

Doen wat goed voelt

Laten we eerlijk zijn, een werkgever maakt zijn eigen lijstjes en zijn eigen regels. En aangezien je nooit voor een ander kunt inschatten wat de beste methode is, kies dan maar gewoon wat bij je past.

2017-05-01T17:09:36+00:00 8 februari 2017|Tags: , , , , |0 Reacties

Geef een reactie

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Meer tips?

Schrijf je in om gratis het e-book met 8 tips om op een originele manier te solliciteren in je mailbox te ontvangen!
Schrijf je in!

Blogs uit het archief